De geschiedenis van Eerste Wereldoorlog

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van Eerste Wereldoorlog.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 6
: Dossier Mata Hari
De Engelse geheime dienst MI5 heeft een uitgebreid dossier over Mata Hari dat sinds april 2014 online te zien is (PDF-bestand). Mata Hari werd tijdens de Eerste Wereldoorlog gearresteerd en ter door veroordeeld wegens spionage voor Duitsland.
Website
: Forum Eerste Wereldoorlog
Een forum waarop iedereen met belangstelling voor de Eerste Wereldoorlog terecht kan. Het forum bevat onder andere veel informatie over herdenkingen, bezoek aan de slagvelden en boeken en films.
Website
: Dossier Eerste Wereldoorlog
De website van schooltv heeft een pagina met een filmpje over de Eerste Wereldoorlog gemaakt, leerzaam voor de jongere kijkers.
Website
: De Eerste Wereldoorlog 1914 - 1918
Site vol met artikelen die een goed beeld geven de Eerste Wereldoorlog. Ook op de site: boekentips, veel waardevolle links (onder andere naar fotosites en podcasts), fotoreportages en reisverslagen. Een heel goed startpunt voor wie zich wil verdiepen in dit onderwerp.
Website
: Huis Doorn
Huis Doorn dankt zijn bekendheid vooral aan de Duitse ex-keizer Wilhelm II die na de Eerste Wereldoorlog naar het neutrale Nederland vlucht. De inrichting van Huis Doorn is afkomstig uit diens paleizen in Berlijn en Potsdam. Deze keizerlijke residentie in ballingschap is nu een museum. De inrichting is nog intact en biedt de bezoeker een beeld van internationaal vorstelijke wooncultuur.
Museum | Doorn
: Fries Museum
In het Fries Museum is de rijkdom van het verleden van Friesland zichtbaar: de schoonheid van het 17de-eeuwse Friese zilver, de statige portretten uit de 16de en de 17de eeuw, de modieuze Friese kostuums, de 18de-eeuwse stijlkamers van het Eysingahuis en het mysterie van Mata Hari.
Museum | Leeuwarden

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links